Velg ditt språk

Når maling blir teknologisk

Inspirert av naturen. For naturen.
StoColor Lotusan Nobel Instituttet

Norske Nobelinstitutt Oslo, NO
Produkt: StoColor Lotusan
Påført: 2006

DEKORATIVE OG INNOVATIVE OVERFLATER

Vi har et stort utvalg av fasademalinger, alt fra kalk- og silikatmaling til selvrensende silikonhartsmalinger basert på høyteknologi som StoLotusan.

Dette gir uendelige muligheter for design; klassisk eller moderne, glatte eller ru overflater, matte eller blanke farger, noe som tilfredsstiller alle krav og ønsker.

Lotusan teknologi - Med naturen som forbilde
Det var på lotusblomsten sine blader at denne effekten først ble oppdaget, bladene blir ikke våte. Når det regner renner vannet av umiddelbart og fjerner partikler med smuss og forurensning. Denne effekten er en bevist “oppfinnelse” av naturen fra millioner av år siden og vi har brukt denne selvrensende effekten i utviklingen av vårt produkt.

Last ned vår malingsbrosjyre

stocolor001
 • StoColor Lotusan

  Lotusan effekt
  Fasader som har blitt behandlet med Lotus-Effect® Technology har en helt vannavvisende overflate.

  Lotusblomsten har lenge vært kjent for sin selvrensende effekt. Etter regn blir lotusblomstens blader umiddelbart tørre og rene. Vann formes til dråper som renner av overflaten og tar med seg smuss-partiklene.

  Fordeler med våre Lotusan®-produkter:

  • Sterkt redusert vedheft for smusspartikler, smusset renner av med regnet
  • Ekstremt vannavvisende og diffusjonsåpen, beskytter også hardt værutsatte fasader
  • Økt naturlig beskyttelse mot alger og sopp
  • Langsiktig bevaring av bygningens verdi
  • Matt mineralsk utseende, kritter ikke
  • Brytbar i mange farger iht. StoColor System, også som hvit
  • Meget gode bearbeidingsegenskaper

 • StoColor X-Black

  stocolorxblack_002_2400x1600

  Varmereflekterende fasademaling for mørke fasader

  Ved direkte sollys fungerer mørke fasader som en varmemagnet. Mens lyse farger reflekterer mye av sollyset, absorberer mørke farger med påfølgende temperaturøkning. Dette kan føre til overoppheting av fasader, sprekkdannelse eller ekspansjon av bygningsdeler.

  StoColor X-black gir reduksjon av temperatur- toppene med opp til 20 %. Den matte fasademalingen inneholder spesielle NIR-pigmenter (Near-Infrared-Reflection) som reflekterer en større andel av sollyset enn andre fasadebehandlinger. Med StoColor X-black finnes praktisk talt ingen fargemessige begrensninger. Både sterke farger og mørke fasader er mulig.

  Last ned vår malingsbrosjyre

 • StoColor Dryonic

  stocolordryonic_1

  Den namibiske tåkesamlende ørkenbillen var inspirasjonen for fasademalingen StoColor Dryonic. Som ørkenbillens skall har StoColor Dryonic en hydrofil-hydrofob mikrostruktur. Den unike overflatestrukturen sørger for at fasaden tørker raskt etter regn, tåke og dugg. Dermed gir StoColor Dryonic en langsiktig beskyttelse mot alge- og soppangrep, helt uten tilsats av miljøskadelige stoffer. Fasademalingen tilbys i et stort antall farger, fra hvit til mørke og intensive farger med høy fargestabilitet.

  Les mer om våre malinger på Sto.no
  Eller kontakt din lokale Salgsrepresentant

Tørkeevnen til StoColor Dryonic

dryonic_002
Standard fasademaling
dryonic_001
StoColor Dryonic
dryonic_004
Standard fasademaling
dryonic_003
StoColor Dryonic
Mer
 • StoColor Photosan

  stocolorphotosan

  Maling som aktivt bryter ned nitrogenoksider (NOx) og ozon.

  Ren luft er viktig og luftforurensning påvirker vår livskvalitet og helse. Den fotokatalytiske malingen StoColor Photosan bryter aktivt ned skadelige nitrogenoksider (NOx) og ozon. Dette er testet og verifisert i eksterne rapporter fra flere ulike institutter. Eksos fra biler er en årsak til økningen av nitrogenoksider, NOx.

  For eksempel: En 250 m² fasade malt med StoColor Photosan kan pr. år bryte ned et volum av skadelige stoffer tilsvarende utslipp fra en bensindrevet bil med 42.700 km kjørelengde.
  StoColor Photosan er en silikonhartsmaling med lavt vannopptak og ekstremt høy diffusjonsåpenhet og egner seg derfor svært godt til overflatebehandling av vanlige mur- og pussfasader.
  I tillegg til å gi fasadene en ny overflatebehandling med lang og god værbeskyttelse, oppnås også renere luft(!)

  Ønsker du mer informasjon angående StoColor Photosan ta kontakt med din lokale Salgsrepresentant.

 • StoColor Climasan

  stocolorclimasan_001_2400x1600
  M1 og TÜV-merket

  Interiørfarge som bedrer luftkvaliteten

  StoColor Climasan er en innvendig vannbasert dispersjonsmaling med en spesiell egenskap: Den reduserer organisk skadelige miljøgifter og lukter gjennom en prosess som aktiveres ved innendørsbelysning. Malingen er spesielt egnet for lukt- og skadestoffbelastede lokaler.

  Malingen inneholder en variant av titandioksid som fungerer som katalysator. Miljøgifter og lukt brytes ned når malingen utsettes for lys. Prinsippet med fotokatalyse er like gammelt som naturen selv. Ved hjelp av lys og klorofyll som katalysator, produserer planter oksygen og glukose.

  StoColor Climasan kopierer denne prosessen. Lys aktiverer katalysatoren i malingen som gjør at organiske miljøgifter og lukt blir sterkt redusert i inneluften.
  Resultatet er en merkbar forbedret luftkvalitet.

 • StoColor Dryonic Wood

  stocolordryonicwood

  Behovet for en fuktsikker maling for trefasader øker med et stadig mildere klima, høyere luftfuktighet og mer nedbør.

  Unike egenskaper med inspirasjon fra naturen; Bionisk teknologi innebærer imitasjon av naturen. Ved å etterligne strukturen til skallet på den namibiske tåkesamlende ørkenbillen, har Sto utviklet en unik og prisvinnende maling, StoColor Dryonic, som med sin helt spesielle overflatestruktur sørger for at fasaden tørker ekstremt raskt etter regn, tåke og dugg. Dermed oppnås en langsiktig beskyttelse mot alge-og soppangrep.

  Nå har Sto videreutviklet teknologien i StoColor Dryonic Wood, en unik maling for trefasader. I tillegg til den hurtigtørkende effekten, inneholder malingen et varmereflekterende tilsetningsstoff som reduserer overflatetemperaturen ved bruk av mørkere farger. Resultatet er svært god fargebestandighet og minsket risiko for uttørking og oppsprekking. StoColor Dryonic Wood gir vakre trefasader over lang tid.

Innovasjon og utvikling

Sto er en av Europas ledende selskaper når det gjelder utvikling av produkter og systemløsninger innen Fasade, Interiør, Gulv og Betong. Vår visjon er å være verdensledende innen bærekraftig bygging til fordel for mennesker, samfunn og miljø.

Utvikling og innovasjon er grunnlaget for Sto sin fremgang, med over 150 patenter og en utviklingsavdeling med ca. 160 mennesker.

Les mer om innovasjon

sto_lab_mann
RIGHT OFFCANVAS AREA